4 de set. 2014

Dimecres, 16 de Juliol de 2014

LA FUNDACIÓ JERICÓ JA CAMINA

El Bisbe Joan Piris beneeix la pensió i el menjador social.
La Festa de la Mare de Déu del Carme ha estat doblement celebrada a la parròquia del Carme. A més de la festa patronal ha estat el punt de partida de la Fundació Jericó, amb la seva acció solidària a les persones sense recursos i sense sostre de la nostra ciutat.
El restaurant Sant Jaume, situat al carrer Tallada ja és, des del dilluns 7 de juliol –primer dia de la novena a la Mare de Déu-, la nova seu del menjador social del Carme. Amb poc més de dos anys de rodatge el menjador Jericó atén a un centenar de persones cada dia amb menjar que facilita el Banc d’Aliments i un ampli col•lectiu de proveïdors i d’altres col•laboracions.
A aquesta important novetat en el canvi de les instal•lacions del menjador social s’hi ha afegit l’inici de l’Hostal Jericó (fins ara Hostal Àlex) on es dóna l’acolliment a les persones a l’edifici contigu del menjador, al mateix carrer Tallada núm. 33. Aquí es gestionaran les vint-i-quatre places dels serveis socials de l’Ajuntament de Lleida, derivats a través de la seva Regiduria de Benestar Social, per facilitar un espai on dormir a les persones sense llar. La fundació Jericó té la il•lusió de donar més cobertura a aquesta necessitat primària dels sense sostre, fins a un centenar de llits, ja que l’Hostal ho permet.
El dia de la Festa de la Mare de Déu del Carme el senyor Bisbe Joan Piris ha presidit la inauguració dels dos nous serveis. “Déu ja ho ha beneït”, ha dit Mons. Joan Piris abans de fer la benedicció amb el símbol de l’aigua –que davalla damunt nostre- i l’encens –que s’eleva a Déu-, perquè tota l’obra “es faci segons ho faria Déu”«Us ho asseguro: tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu». (Mt 25,31-40). Aquesta expressió de la Paraula de Déu proclamada està en perfecta sintonia amb l’esperit de servei dels membres de la Fundació que presideix la Sra. Montse Segon amb la col•laboració del Sr. Josep Reñé, Sr. Jaume Josa i d’altres.
Efectivament, després de dos anys de moltes dificultats, Déu ha volgut que la Fundació Jericó hagi començat a caminar i que els bons samaritans que en tenen cura puguin amorosir les ferides de les persones amb risc d’exclusió social amb un “plat calent i un llit.”
Després de la benedicció, els voluntaris han servit un assortit pica-pica al restaurant solidari. A la Missa solemne presidida al vespre pel senyor Bisbe a l’església del Carme, hem pregat especialment Déu per intercessió de la Verge Maria per “JERICÖ i tots els seus voluntaris perquè sigui sempre una casa oberta a tots i una mà estesa i sensible a totes les necessitats; i perquè les persones que hi siguin ateses puguin alliberar el seu patiment, créixer com a persones i millorar la seva qualitat de vida.”
Confiem plenament que així serà.

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada